English Deutsch Spanish Nederlands France
De Paardenstal Bronsgieterij en Galerie de Paardenstal
Werkwijze

De totstandkoming van een bronzen beeld is een proces waar veel bij komt kijken. Het begint met het maken van een goed ontwerp in was, klei, steen, hout of ander materiaal. Wij gaan uit van een persoonlijke aanpak omdat ieder beeld anders is en elke kunstenaar zijn of haar eigen specifieke wensen heeft. Ons streven is om iedereen het beste eindresultaat mee te kunnen geven, hetgeen inhoudt dat ieder detail naar tevredenheid moet zijn en alles in goed overleg gebeurt. Ieder beeld, van klein tot groot, krijgt bij ons de aandacht die het verdient: het gaat per slot van rekening de eeuwigheid in!

Ciseleren Lassen Stairway to Heaven (detail)

Wij werken volgens de verloren was methode, ook wel à cire perdue genaamd. Deze methode wordt gebruikt om kunstvoorwerpen in brons te gieten en is tevens de oudste methode om brons te gieten (vanaf ± 3000 v. Chr.). Voor uitleg over de verloren was methode kunt u vrijblijvend bij ons langskomen. Ook kunt u dan wat tips krijgen met betrekking tot het ontwerp, de armatuur, hoe het beste aan te leveren, etcetera.

Wij maken duurzame siliconenmallen en gebruiken hoogwaardige epoxy als steunkap. Hierdoor zijn de mallen licht en gebruiksvriendelijk, ook als u later zelf een gipsmodel uit de mal wilt kunnen halen. De wasmodellen kunt u (indien gewenst) zelf nog bijwerken. Hierdoor krijgt u de kans om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke bronzen afdruk helemaal naar uw zin is. Wij houden rekening met specifieke wensen met betrekking tot het beeld: ook kleine zaken worden bij ons nauwkeurig behandeld.
U kunt een keuze maken uit zeer veel verschillende soorten patina. Voorbeelden daarvan staan in de werkplaats, zodat u een goede keuze kunt maken. Is het bronzen beeld klaar, dan kunnen wij ook voor u bemiddelen bij de aanschaf van een sokkel. Wij werken samen met De Beeldhouwwinkel, zij staan garant voor diversiteit en kwaliteit van te leveren stenen sokkels.

patineren Oppoetsen Wasmodel